Najčešća pitanja

Ako imate bilo kakva pitanja, kontaktirajte me. Stojim Vam na raspolaganju.
ŠTO JE RUČNO ISCRTAVANJE OBRVA?

Microblading ili Japanska metoda iscrtavanja obrva jedna je od najnovijih i trenutno najpopularnijih ručnih tehnika iscrtavanja dlačica u industriji polutrajne šminke.

 

Japanska metoda iscrtavanja obrva je savršeno riješenje za nepostojeće ili neposlušne obrve koje traje od 12 do 24 mjeseca, ovisno o tipu kože, vrsti pigmenta i njezi obrva nakon tretmana. Malenim nožićem, koji je zapravo skupina gusto postavljenih iglica, zarezuje se plitko u epidermalnom sloju kože u obliku dlačica koje se žele iscrtati.

 

Koristeći jedinstveni ručni instrument, postupak ručnog iscrtavanja obrva stvara vrlo prirodan izgled i poboljšava prirodne značajke lica.

 

Održavanje obrva nakon tretmana je vrlo jednostavno: čupaju se povremeno dlačice koje rastu izvan okvira nacrtanih obrva dok se istovremeno površina na kojoj nisu rasle zbog dugogodišnjeg čupanja obnavlja, a dlačice u nekim slučajevima ponovo rastu.

KAKVE PIGMENTE KORISTITE?

Trajnu šminku aparatom radimo sa certificiranim mikro mineralnim pigmentima koji ne predstavljaju nikakav zdravstveni rizik te jamče usklađenost sa kožom. Sve su boje u skladu sa sigurnosnim standardima Europske kozmetičke direktive i farmaceutskim zakonom (Direktiva EZ 76/768, 6. Direktiva 93/35, EEZ ResAP(2008)1).

 

Boje ne sadrže štetne, kancerogene azoične spojeve (bez nitrozamina) te ne uzrokuju alergije. Certifikati farmaceutskog testiranja i toksikološke procjene dostupne su za sastojke svih pigmentnih tvari. Swiss Color® pigmenti označeni su serijskim brojevima, a njihovu kvalitetu kontinuirano kontroliraju neovisni, ovlašteni ispitni laboratoriji.

 

Swiss Color® pigmenti dostupni su u više od 80 boja, omogućujući stvaranje više od 400 različiti nijansi boja. Važno je odabrati pravu boju i ispravno usklađen pigment za svaki tip kože. Rado ćemo vas savjetovati i pomoći vam u odabiru najprikladnije boje za vaš tip kože i tena.

 

Za japansko iscrtavanje obrva koristimo kvalitetne i postojane boje američkog proizvođača Li Pigments koje također posjeduju sve potrebne certificate za uvoz u EU.

TRAJNA ŠMINKA POSEBNO KORISTI:
 • osobama koje cijene dobro održavan izgled i žele uštedjeti vrijeme
 • osobama koje nose naočale i kontaktne leće
 • osobama s oštećenjima vida ili slijepim osobama
 • sportašima
 • osobama koje su imale kemoterapiju i izgubile dlačice na obrvama
 • osobama koje su alergične na uobičajene kozmetičke proizvode
 • osobama sa slabim rastom kose, poput alopecije
 • osobama s ožiljcima između obrva i na usnama
JESU LI TRETMANI BOLNI?

Prije početka procedure stavlja se tekuči anestetik na područje koje želimo pigmentirati tako da je tretman trajne šminke bezbolan.

ŠTO SE DEŠAVA NAKON UNOSA PIGMENTA U KOŽU?

Boja izgleda tamnija prvih nekoliko dana zato što je pigment na površini kože.

Za tjedan dana novi sloj kože će pokriti pigment. Boju ćemo tada gledati kroz kožu pa će izgledati svjetlije.

 

Sljedećih nekoliko tjedana pigment je ne samo pod novom kožom koja zacijeljuje već je zarobljen i pod starom suhom kožom koja se ljušti, što će učiniti da se pigment pojavljuje jako svijetao u nekim područjima, ili možda čak i siv.

 

Nakon što se stara suha koža oljušti, za što treba otprilike mjesec dana do 6 tjedana, vidimo boju pigmenta kroz zdravu i zacijeljenu kožu koja sad pokazuje svoju konačnu verziju.

KOLIKO TRAJE TRAJNA ŠMINKA?

Trajnost i postojanost pigmentacije će ovisiti o mnogim faktorima, a oni najvažniji su tip kože i njega nakon tretmana. Do promjene boje može doći i zbog hormonalnih poremečaja, prehrane, lijekova, bolesti jetre i bubrega itd.

 

Trajna šminka u idealnim uvjetima i na idealnoj koži može potrajati i do 5 godina, no nemoguće je predvidjeti na koji način će pigment zacijeliti i kakav će biti krajnji rezultat.

 

Kod Japanske metode iscrtavanja obrva u idealnim uvjetima pigment može biti vidljiv i dvije godine, a preporuća se osvježenje jednom godišnje.

MOGU LI NASTAVITI SA DNEVNIM AKTIVNOSTIMA NAKON TRETMANA?

Odmah nakon tretmana trajne šminke ili japanskog iscrtavanja obrva možete najnormalnije nastaviti sa svojim aktivnostima, no ne preporuča se odlazak na fitness ili druge aktivnosti koje iziskuju određeni fizički napor i znojenje. Važna događanja planirajte za otprilike tri tjedna nakon tretmana, kada završi period perutanja.

PREPORUČAMO VAM DA SE POSAVJETUJETE S VAŠIM LIJEČNIKOM PRIJE NEGO ŠTO SE PODVRGNETE TRETMANU TRAJNE ŠMINKE AKO …
 • imate dijabetes ili uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi
 • primate injekcije kolagena na području usana
 • imate ugrađen elektrostimulator srca
 • imate teške alergije, osip, itd.
 • imate neku zaraznu bolest
 • upotrebljavate lijekove protiv akni
 • patite od drugih visokorizičnih bolesti
 • ste trudni ili dojite